Přehled letních turnajů

09.09.2009 16:28

Letní turnaje probíhaly vesměs úspěšně, až na Kuřim se jedná o zatím nejúspěšnější léto v historii klubu. Během čtyř turnajů se klubová vitrína může chlubit dalšími třemi (!!) trofejemi, přičemž obzvláště ta ze Sokolnic je velmi cenná. Tam si MADRID připsal třetí  místo. V Dolní Rožínce a na turnaji O lamí kopýtko skončil náš tým na druhém místě. Až zaváhání ve čtvrtfinále v Kuřimi se dá považovat za neúspěch.

 

Prvním turnajem po skončení ligového ročníku se stal klasický Saňař cup, kterého se celkem zúčastnilo na 53 mužstev. Po suverénním postupu ze skupiny (Sunny days 5:0, FC Drom 5:0, Galaxy 5:0 kont.) bohužel poznamenaném ztrátou Tomáše Inwalda, jsme poté v play off postoupili přes VIX výsledkem 4:0, poté jsme postoupili až po penaltovém rozstřelu přes Kalvec team (0:0), v dalším kole jsme doslovali udolali neoblíbený celek Q.P.Chrlic 2:1, když jsme skóre otáčeli. Ve večerním semifinále jsme se představili proti pozdějšímu vítězi z Hoťas teamu. Utkání jsme odehráli velmi dobře, měli jsme více šancí a dokonce jsme se i ujali vedení 2:0. Zhruba 5 minut před koncem se soupeř vrátil do hry kontaktním gólem, když doslova v posledních sekundách zápasu dokázal zúročit závěrečný tlak vyrovnáním na 2:2. Následný penaltový rozstřel jsme nezvládli a tak nás čekal jen souboj o konečné třetí místo. V druhém semifinále překvapivě zvítězily Černovice nad prvoligovým Helasem Keloc. V utkání o bronz se role z našeho pohledu otočily a tentokráte jsme se po ztrátě 2:0 a následném vyrovnání a vyhraných penaltách radovali my. Nejlepším střelcem turnaje se stal náš Standa Klusák.

Klauda (7 zápasů, 0 gólů)-  Putna (7Z,5G,2žk), Petroušek(7,0,0), Schramek (7,0,0), Klusák (7,6,0), Grmela A.(7,4,0), Ryšavý J.(7,5,0), Inwald (2,1,0)

8 zápasů – 5 výher, 3 remízy, bez prohry, skóre 25:5, 3.místo

 

Dalším povedeným turnajem se stala klasicky Dolní Rožínka. Za neletního počasí jsme turnaj započali dvěma remízami (2:2 domácí a 1:1 Oltec), s tím, že v posledním zápase nás čekal zatím nejlepší tým skupiny, který oba naše prozatímní soupeře rozdrtil (aby ne, když nesl název Drtič). Pomalu jsme si již tedy plánovali odpoledne bez futsalu, když jsme podali asi nejlepší výkon na turnaji a překvapeného favorita skupiny zdolali 4:1. Po trošku nečekaném postupu ze skupiny jsme si změřili síly s domácím celkem Dolní Rožínky a v neskutečném utkání jsme soupeře šokovali jednak vyrovnáním chvíli před koncem, ale také následným gólem, který celé klání rozhodl (4:3). Když jsme zvládli celkem v pohodovém tempu i semifinále, bylo již jisté, že domů nepojedeme s prázdnou. Ve finále však už bohužel chyběly jakékoliv náznaky sil a odvetu se silným Drtičem jsme vzdali za stavu 3:0 i díky silné průtrži mračen. Všichni hráči se vyšťavili opravdu ukázkově a i když jsme asi nebyli druhým nejkvalitnějším týmem na turnaji, tak jsme si pomyslné stříbro zasloužili. Nezastavitelný Tom Inwald a v brnace Michal Košler si za výkony zaslouží absolutorium.

Košer Mi. (6 zápasů, 1 gól) – Košer Ma. (6Z,4G), Audy (6,0), Schránek (6,1), Galatík(6,2), Inwald (6,5), Ryšavý J.(6,4,1žk), Ryšavý F.(6,1,1čk), Gric (6,1,0).  

6 zápasů - 3 výhry, 2 remízy, 1 prohra, skóre 15:11, 2.místo

 

 

Zatím posledním měřením sil byl turnaj O pohár Mušketýrů, konaný v Kuřimi. Začátek vypadal celkem nadějně, co se naší obhajoby z loňska týče, nicméně ve čtvrtfinále jsme nedokázali využít mnoha příležitostí a s turnajem se rozloučili po penaltovém rozstřelu. Ale od začátku. Los nám do cesty nejprve postavil těžkého soupeře – Kalábek. Ve velmi kvalitním zápase jsme si možná i zasloužili vyhrát, na brankové příležitosti jsme soupeře předčili, nicméně i remíza 1:1 se zdála býti úspěchem. Další zápasy jsme zvládli s grácií, 6:0 s námi prohrál celek Puzzle, Olší inkasovalo dokonce 9 branek (9:1). Postup z prvního místa do čtvrtfinále. Tam na nás čekal celek ze třetího místa. To vzbuzovalo velké naděje na „bednu“, nicméně opak byl pravdou. Utkání o semifinále jsme nezvládli, lacině jsme prohrávali, ve zbytku zápasu jsme nevyužili víc jak jednu stoprocentní šanci a v rozstřelu po neproměněné penaltě Jana Ryšavého jsme se s nadějně rozběhlým turnajem se sklopenými hlavami rozloučili.

Klauda (4,0,0) – Dvořák (3,4,0), Galatík (4,0,0), Raichl (4,1,1žk), Inwald (4,3,0), Ryšavý F. (1,0,0), Ryšavý J.(4,7,0), Petroušek (4,2,0), Rabušic (4,0,0) 

4 zápasy – 2 výhry, 2 remízy, bez prohry, skóre 17:3, 5. místo

 

Reporty z turnajů O lamí kopítko(2.místo).. 

22.8. odpoledne proběhl poslední přípravný turnaj Madrid open. Zúčastněné 3 týmy – Madrid A, Madrid B a König si to mezi sebou rozdali 2x každý s každým. Mrzí nás absence Madridu C, jelikož turnaj měl být poslední přípravou před sezonou a ukázat jak na tom Madrid vlastně je. Turnaj probíhal v přátelském duchu a velmi dobré atmosféry. Na 1.místě se umístil Madrid B, následovaný Madridem A a Königem. Věříme, že během sezony budeme podávat mnohem lepší výkony, než jsme předvedli na Madrid open. Tímto jsme uzavřeli letní přípravu a už nás čekají jen soutěžní zápasy.

Za zmínku stojí fakt, že za čtyři turnaje jsme prohráli jen dva zápasy po normální hrací době.

 

jr

 

 

 

 

 

 

—————

Zpět